Kategoriarkiv: Formalia

Under denna kategori samlas inlägg och information som beskriver beskriver formalia inom föreningen.

Årsmöte på gång

Våren är här, fåglarna kvittrar och vildsvinen grymtar i skogsbrynet. Styrelsen har beslutat att hålla den ordinarie medlemsstämman onsdagen 22 maj kl 19 i bygdegården. Formell kallelse kommer ett par veckor i förväg, men vi braskar alltså redan nu så alla kan boka detta datum.

Läs mer

Valberedning inför kommande stämma

Ubbhult fiber ekonomisk förening heter vår fiberförening. Det betyder att vi är ägda av oss medlemmar och drivs på ideell basis. Vi får betala en peng då och då till föreningen, men det krävs också att vi hjälper till ideellt ibland för att detta projekt ska fungera.

Någon gång i maj blir det årsmöte då vi bland annat väljer styrelse för kommande verksamhetsåret. Läs mer

Snart dags för stämma

Föreningsstämma 2016Det är nu drygt fyra månader sedan vi tog vårt nät i drift och på de allra flesta håll har det fungerat mycket bra! Dessutom har vi får närmare 10 nya medlemsansökningar från fastigheter som är intresserade av att ansluta sig i efterhand. Vi hoppas kunna ansluta dem någon gång under året. Den som vill ansluta sig i efterhand betalar i insats minst 19100, eller Läs mer

Status, ekonomi och ytterligare insats

Kära föreningsmedlemmar!

Ubbhult fiber har nu efter drygt tre år som förening snart färdigställt sitt nät; De sista spadtagen för att gräva ner slang togs för några veckor sedan och nu pågår arbetet med att ”blåsa” fiber i alla slangar och svetsa ihop dem. När det är klart om några veckor har varje medlem (minst) ett sammanhängande fiberpar från sin fastighet ända till nodrummet i Bygdegården (med ett par undantag tyvärr, där försenade åtgärder från Vattenfall senarelagt anslutning för ett par medlemmar). Vi i den nya styrelsen, som är drygt fyra veckor gammal, jobbar hårt för att nätet ska komma i drift så snart som möjligt.
Läs mer

Styrelsen möts för genomgång av medlemsansökningar

18:00 måndag 20/8 hålls styrelsemöte hemma hos Mike (vid Stjernboden) för genomgång av inkomna medlemsansökningar. Tanken är att samtliga inkomna ansökningar ska resultera i personliga utskick till den emailadress som angetts i respektive ansökning. Genomgången ska säkerställa att respektive ansökande fastighet geografiskt ligger ”inom Ubbhult med omnejd”. För denna kontroll har kartor och fastighetsinformation införskaffats, delvis med hjälp från ByNet – vår samarbetspartner för projekteringen av hela projektet.

En anledning till personliga utskick är att inte riskera att bryta mot PUL och också att minimera risken att felaktigt skicka acceptans på ansökan som eventuellt inte uppfyller kriterierna för accepterande av medlemskap.

Målsättningen är att vi under vecka 34 ska skicka ut meddelande till samtliga ansökande.

Anmodan om inbetalning av medlemsavgifter på gång!

De som skickat in medlemsansökan kommer inom kort att få ett email med anmodan att betala de 100 kronor som medlemskapet kostar.

Detaljer om hur betalningen ska göras kommer att meddelas i det email vi just nu håller på att komponera och styrelsen jobbar också stenhårt för att pricka in de ansökningar vi fått på kartor över Ubbhult med omnejd, som ByNet vill ha som underlag till sitt projekteringsarbete.

Nu kan du ansöka om medlemskap här!

Nu – äntligen – har jag fått tummen ur och lagt upp ett nytt formulär högst upp till höger på sidan.

Där kan du direkt uppge dina uppgifter, för ansökan om medlemskap. När du fyllt i alla uppgifter och skickat iväg dom får du ett mail strax därefter till den angivna emailadressen. I mailet får du lite ytterligare information och kommer inom kort att kontaktas från Ubbhult Fiber för besked om antagande som medlem eller begäran om komplettering av inskickade uppgifter.