Två ljusår

Vi har precis passerat två år med ljus i fibern. Det mesta har rullat på smidigt och vi har stött på relativt få problem. Vad som händer just nu i föreningen är att vi försöker få ut det bidrag som lovats de föreningar som verkställer sitt nätbyggande. Det handlar om långa handläggningstider och krav på omfattande dokumentation, vilket kräver en del jobb, främst från våra lekmannaekonomer Tomas och Sten.

Vad som också är på gång, och har så varit ända sedan i våras, är en första utbyggnadsetapp av nätet, där nya fastigheter efterfrågat anslutning till nätet. Tyvärr har dessa fått vänta länge, då det dels varit mycket oklarheter mellan föreningen och projektör, dels att det varit svårt att få loss tid från de fackmän som tarvas för dessa uppgifter. Vi jobbar på så gott vi kan här, och hoppas och tror att vi lär oss mycket inför nästa utbyggnadsetapp, när nu den kan bli. Vi kan ännu inte säga något om när vi kan ha de nya anslutningarna klara.

Vi i styrelsen brottas också med att få ordning på de många markavtal föreningen har med ägarna till den mark över vilken vårt nät är dragen. Dessa måsta vara korrekta och rätt registrerade. Tur är att vi har alla områdesansvariga som hjälper till med olika moment i denna process – Stort tack till er som lägger tid till föreningens fromma!

Vi kommer snart skicka ut ett brev via traditionell post till alla medlemmar. Ett syfte med detta är att inhämta godkännande för att distribuera information via epost. Enligt nya förordningar måste medlemmar i en förening informeras per brev om att information skickas ut per epost, så hen har chans att begära att informationen skickas ut på annat sätt. Bevaka din brevlåda!

2 svar på ”Två ljusår”

    1. Befogad fråga. Vi har haft lite otur med externa faktorer som kommit i vägen för delar av fiberarbetet och vi har missat i uppföljningen här. Status: Vår koordinator har nu pratat med alla och ett anslutningsavtal är i antågande till alla nya medlemmar. Kompletterande anläggningsmaterial beställs nu. Vi har problem dock att hitta erfarna grävare som kan komma loss i närtid. Tipsa gärna styrelsen, den som har kontakter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *