Snart dags för stämma

Föreningsstämma 2016Det är nu drygt fyra månader sedan vi tog vårt nät i drift och på de allra flesta håll har det fungerat mycket bra! Dessutom har vi får närmare 10 nya medlemsansökningar från fastigheter som är intresserade av att ansluta sig i efterhand. Vi hoppas kunna ansluta dem någon gång under året. Den som vill ansluta sig i efterhand betalar i insats minst 19100, eller mer om den faktiska kostnaden för att genomföra anslutningen är högre.

Årsstämma 29 maj

Styrelsen har beslutat om att ordinarie föreningsstämma ska hållas den 29 maj. En kallelse kommer ut några veckor innan. På mötet kommer vi avhandla de rutinmässiga ärendena, såsom att gå igenom det gångna årets verksamhet och välja styrelse. Vi kommer också prata om ekonomin framgent och sannolikt kommer vi föreslå en höjning av nätavgiften. Du som vill lämna in motion till stämman måste inkomma med den till styrelsen senast fyra veckor innan stämman (dvs innan den formella kallelsen kommer), till epostadress styrelsen(ersätt med snabel-a)ubbhult.net.

Driftsläget

Nyligen kunde vi konstatera att vi inte hade några kända fel i supporten! Med andra ord verkar vi ha fått bukt med alla initiala fel och barnsjukdomar i nätet. Några få anslutningar har vi ännu inte kunnat undersöka på grund av att medlem inte kopplat in sin mediaomvandlare.

Nya fel kan förstås uppstå, och för dig som upplever problem med din fiberanslutning har vi skrivit en felsökningsguide, som leder dig till rätt supportinstans. Ibland är det nämligen inte så lätt att avgöra huruvida man ska vända sig till fiberföreningen eller till sin tjänsteleverantör, och denna guide hjälper dig att hamna rätt.

Områdesansvariga behövs!

Vi är som bekant en förening, och till skillnad från ett företag är det vi medlemmar som äger vårt nät tillsammans och måste hjälpas åt att sköta ruljansen. En del i vår struktur är de områdesansvariga, som hjälper styrelsen att organisera insatser som behöver göras lokalt i områdena. Områdesansvariga har också stått för mycket kontakt med markägarna längs nätets sträckning, men denna del är numera en mindre del av arbetet. En karta över våra områden och vilka områdesansvariga vi har finner du här.

Just nu behöver vi ansvariga för området Kråkered. Hör av dig till styrelsen om du har frågor eller om du kan kan tänka dig att vara kontaktperson för hela eller del av området! Du når oss på styrelsen(ersätt med snabel-a)ubbhult.net, eller ordförande Christian på 0731-819480.

2 svar på ”Snart dags för stämma”

 1. Hej, jag har lämnat en intresseanmälan och bor på Vikaliden.
  Då fiber hade bestämts att komma hade jag en större renovering av mitt tak, därför fanns inte de pengarna att lägga på fiber.
  Jag kollade om det gick att lägga ner en tom slang till tomtgräns, men det skulle jag inte få ”man kan inte glida med på en räkmacka” va det någon som sa.
  Varför vill man inte föra det lättare för andra och slippa gräva upp gatan en gång till.
  Det här att inte bry sig om de övriga i området och bara tänka på sig själv i första hand, jag förstår inte.
  Hade det inte varit bra nu i efterhand om varje fastighet hade en tom slang till tomtgränsen.
  Eller ska vi ha ett girigt egoistiskt samhälle.
  Jag har iallafall lämnat en intresseanmälan.
  Och hoppas på svar från er och när det kan hända att jag kopplar på mig på ert fiber.

  Med vänlig hälsning, Robert Bjälkefors
  Väldigt missnöjd med ert arbete men det är det samhället vi har idag, tänk bara på dig själv och skit i andra.

  1. Hej!

   Jag såg din intresseanmälan och kommer ta upp den på nästa styrelsemöte senare i augusti.

   Tråkigt att någon kallat dig för glidare när du ville lägga fram slang. Detta känner jag inte till och vi har lagt fram slang till många andra då vi ändå grävt där. Jag kan inte dra annan slutsats än att det blivit ett missförstånd.

   Ännu tråkigare tycker jag din attityd är, när du låter ”någons” ord ligga till grund för din uppfattning om dagens styrelse och andra föreningsaktiva, som har lagt, och lägger, ner enorma mängder ideella timmar för att sådana som du ska få en bra uppkoppling till lägsta möjliga kostnad. I alla fall får inte jag minsta lust att lägga så mycket som två strån i kors för att hjälpa en som häver ur sig sitt missnöje med mej utan att ens ha träffat mig. Men trots att jag är volontär ska jag försöka se på detta professionellt och hantera din ansökan som alla andra. Spontant tänker jag att om du är missnöjd med föreningen är det konstigt att ansöka om att få vara med i den.

   /Christian, ordförande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *