Årsmötet planeras till 1/11

Vi planerar att genomföra årsstämman eftermiddagen den 1 november, cirka fem månader senare än brukligt. Vi får se vilka rekommendationer som kommer gälla, men vid behov kommer vi dela upp mötet på två lokaler ihopkopplade med videolänk, så vi inte behöver trängas. Formell kallelse kommer senast två veckor före mötet. Glöm inte att eventuella motioner måste lämnas till styrelsen senast fyra veckor före mötet.

Fortsätt läsa ”Årsmötet planeras till 1/11”

Årsmöte på gång

Våren är här, fåglarna kvittrar och vildsvinen grymtar i skogsbrynet. Styrelsen har beslutat att hålla den ordinarie medlemsstämman onsdagen 22 maj kl 19 i bygdegården. Formell kallelse kommer ett par veckor i förväg, men vi braskar alltså redan nu så alla kan boka detta datum.

Fortsätt läsa ”Årsmöte på gång”

Gruppavtal, markavtal och en god jul!

Detta skickades ut via mejl strax innan jul.

Förlängt gruppavtal med comhem

Tre år har nu gått sedan vi tecknade gruppavtal med Comhem. Avtalet är skrivet så att det förlängs per automatik ett år i taget om ingen uppsägning sker, varför vi har ytterligare ett år med samma gruppavtal att se fram emot. Efter samtal med Comhem har vi beslutat teckna en ny treårsperiod med start till hösten, där priset kvarstår på samma nivå, men bredbandet uppgraderas till 250/100 Mbps (från dagens 100/10). För dig som utnyttjar Fortsätt läsa ”Gruppavtal, markavtal och en god jul!”

Positivt besked om bidrag!

Sten och Monika
Monika från Länsttyrelsen överlämnar bidragsbeviset till Sten.

I slutet av juni fick vi, över ett år försenat, besked från Länsstyrelsen: Vi är beviljade bidrag även för andra halvan av vårt fiberprojekt. Detta innebär att vi medlemmar slipper betala den sista insatsen på 6000 kr, som vi varslat om att var och en behöver betala om vi inte blir beviljade bidrag! Lars och Sten representerade föreningen på den regionala träffen där Monika Ek-Remmerth överlämnade bidragsbeslutet.

Nästa steg blir nu att ansöka om kommunal borgen för att göra banklånet billigare. Även om bidragbeslutet är fattat kommer det dröja innan några pengar betalas ut, och därför behöver vi fortsatt lån för att täcka den bidragsberättigade delen av de kostnader vi redan haft för att anlägga vårt fibernät.

Flera mejl från Fiberekonomi

fiberekonomi_logo_original5Idag har mejl skickats ut från Fiberekonomi om att registrera sig på deras portal. I denna portal uppdaterar du dina medlemsuppgifter och du väljer också betalningssätt för framtida fakturor här. Många har hört av sig om att de fått flera mejl med olika aktiveringskoder. Detta beror på ett fel i Fiberekonomis system, men det ska inte påverka dina möjligheter att logga in, om du går på uppgifterna i det sista mejlet du fick. Skulle du få problem och behöver ett aktiveringsmejl till, skicka ett mejl till ekonomi(ersätt med snabel-a)ubbhult.net eller register(ersätt med snabel-a)ubbhult.net, så ser vi till att ett nytt skickas ut.

Hur du startar upp tjänsterna från Com Hem

Comhem TivoDen stora majoriteten av våra medlemmar har valt att ansluta sig till gruppavtalet. Om du inte är en av dem kan du sluta läsa här.

Nu när vårt nät är i drift har vi gjort vårt bästa för att tillsammans med Com Hem starta upp tjänsterna i gruppavtalet så snabbt som möjligt. Men även om föreningen och Com Hem kommit överens om ett startdatum, måste du som är ansluten aktivera dina tjänster innan den utrustning du behöver skickas ut. Fortsätt läsa ”Hur du startar upp tjänsterna från Com Hem”