Styreslemöte 2013-11-11

Var tredje vecka håller styrelsen möte, oftast i bygdegården – men det kan variera. Eftersom vi tidigare har beslutat, inhandlat och fått avtal med Bynet för projektering, diskuterades under detta möte punkter inför första mötet med Bynet under kommande vecka. När vi haft det mötet kan vi återkomma med mer detaljer.

Till styrelsemötet hade vi bjudit in Oscar Abrahamsson från Fotskäls fiber. Han berättade hur deras resa från idé till färdigt bredband har förlupit.

Vi ställde massor av frågor om praktiska detaljer och hur saker och ting hanterats. Bl.a. diskuterades samförläggning med Trafikverket, nedhuggning av skog, avstånd från centralpunkt (nod), markavtal, medlemsinsatster och en hel massa mer saker.

Eftersom vi är i inledningsfasen av vårt digra jobb, tog vi till oss av informationen och använder oss av den i kommande planering.

Vi avvaktar i detta nu offerter från gräventreprenörer. När dessa inkommit tas beslut i ett kommande styrelsemöte avseende leverantör av gräventreprenad.

/Styrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.