AVHJÄLPT: Stort avbrott i Ubbhult fiber och närliggande nät

20.50: Hela nätet går ner. Som många har observerat lyser WAN-lampan på mediaomvandlaren, vilket indikerar att vårt nät fungerar, men att noden inte har kontakt med omvärlden. Vi har också fått rapporter om att Härryda stadsnät och Landvetter ligger nere.

22.22: IP-Onlys driftinformation säger att det skett en större incident i Göteborg. Det verkar som att flera nät blivit bortkopplade under reparationsarbetet. Beräknad klartid: 02.00

02.50: Konstateras att nätet nu är funktionellt igen.

Uppgraderat gruppavtal

Vårt uppgraderade gruppavtal har nu trätt i kraft. Det innebär bland annat en högre hastighet på bredbandet — 250/100 Mbps istället för tidigare 100/10 Mbps. För att ta del av detta måste du dels ha tecknat gruppavtalet och använda tjänsterna idag, dels ”avropa” uppgraderingen hos Comhem. Detta innebär att du ringer 0775-17 17 20 och säger att du i egenskap av medlem i Ubbhult fiber vill avropa de uppgraderade gruppavtalstjänsterna.

Om du inte har tecknat föreningens gruppavtal (Comhem), eller om du har gruppavtalet men inte önskar uppgradera tjänsterna, behöver du inte göra någonting.

Störningar i TV-bilden?

En del medlemmar som har gruppavtalet har rapporterat om störningar i TV-tjänsten, som yttrar sig i att bilden fryser korta stunder då och då. Detta kan lösas genom att ansluta Tivo-boxen till port 2 i mediaomvandlaren, istället för till routern. Har du fortfarande problem efter att ha gjort detta, kontakta Comhems kundtjänst.

Kallelse föreningsstämma 2019

För snart två veckor sedan gick ett utskick ut med kallelse till föreningsstämma i kommande vecka. Har du inte sett detta är det bra om du kontrollerar att du har aktuell epostadress registrerad på online.fiberekonomi.se. Kontrollera också så inte utskicket har fastnat i skräpposten! I vilket fall, välkomna på onsdag! Här nedan finner du den text som skickades ut.

Fortsätt läsa ”Kallelse föreningsstämma 2019”

Nya anslutningar projekteras

PuzzlingSedan vi tog fibernätet i drift har det inkommit ett antal intresseanmälningar. Vi räknar med att det kommer fortsätta göra det då och då, och vi tänker oss att bygga ut vårt nät med jämna mellanrum när tillräckligt många intresserade anmält sig. Just nu väntar vi sedan två månader på att vår projektör Bynet ska återkomma efter att vi lämnat projekteringsunderlag för dussinet fastigheter som uttryckt intresse för att ansluta sig. De som det gäller har fått information Fortsätt läsa ”Nya anslutningar projekteras”

DE-teknik i konkurs

DE-teknikI veckan meddelades vi i styrelsen att vår serviceleverantör DE-teknik har försatts i konkurs. Vi arbetar med att lösa situationen och finna en ny samarbetspartner att skriva serviceavtal med.

Detta innebär att ni medlemmar som har problem med er fiber och där servicetekniker behövs, kan få vänta på hjälp! Vi hoppas vi snabbt finner en lösning — Har du koll på branschen? Tipsa och hjälp gärna styrelsen!

Dokument om gruppavtalet

Com HemVi har fått detaljerad info från Com Hem, som kompletterar tidigare publicerade dokument här på hemsidan.

Observera att eventuella tilläggstjänster du beställer utöver detta kommer faktureras direkt från Com Hem till dig, liksom samtalsavgifter för telefonin. Om du nyttjar sådana redan under november kommer även tiden i november faktureras (gruppavtalets ordinarie tjänster är dock gratis under november som tidigare aviserats).

Mediaomvandlarna är utdelade

Inteno XG6846Nu har vi haft våra utlämningstillfällen och de som velat hoppa på gruppavtalet har kunnat göra det. Nu ska vi sätta ihop listor till IP-Only och Comhem, så att de kan förbereda driftsättningen. När det gäller svetsning av fiber är i princip allt klart, men några få punkter finns kvar att göra. Anslutningen av vårt nät till övriga världen går enligt plan och blir sannolikt klar innan månadens utgång. Fortsätt läsa ”Mediaomvandlarna är utdelade”

Dags att hämta ut mediaomvandlaren

MediaomvandlareKära medlem, vi går nu in på spurtvarvet för vårt fiberprojekt, och det har blivit dags för alla anslutna att hämta den mediaomvandlare, som ska anslutas till inomhusfibern. Mediaomvandlaren är den apparat som omvandlar ljussignalen i fibern till en elektrisk nätverkssignal (motsvarar ”modemet” i en ADSL-uppkoppling). Till mediaomvandlaren kopplar du sedan router och annan eventuell utrustning som tillhandahålls av den tjänsteleverantör du väljer. Varje medlem i föreningen måste själv hämta ut sin mediaomvandlare, eftersom utlämningen ska kvitteras. Fortsätt läsa ”Dags att hämta ut mediaomvandlaren”