Nytt datum: Driftavbrott Hultet på torsdag

NYTT DATUM: Det driftavbrott som annonserades förra veckan blev inte av. Istället kommer det ske 30/7. Det gäller fortfarande Hultet och möjligen närliggande fastigheter och kommer inträffa någon gång mellan 8 och 16 på torsdagen. Transtema hoppas kunna göra detta snabbt men i värsta fall kan det bli flera timmar långt.

2020-07-21: Vi har en strid ström av nya intressenter till föreningen, vilket förstås är glädjande, men det innebär också en hel del arbete och planering, båda av oss förtroendevalda och av föreningens anlitade entreprenörer.

Tillfälligt avbrott

Imorgon torsdag 22/7 kommer Transtema utföra ett arbete relaterat till att ansluta fler fastigheter. I samband med planeringen av detta har det uppdagats att vi har för liten kapacitet i stamnätet mellan två skåp. Det innebär att länken mellan dessa skåp måste brytas och uppgraderas. Under tiden som detta sker kommer de fastigheter som är anslutna via denna länk att vara utan fiberuppkoppling, vilket troligen är hela Hultet och eventuellt västra delen av Kråkered.

Tyvärr kom denna info till föreningen inte förrän nu, därav den korta framförhållningen. Den exakta tidpunkten för avbrottet beror mycket på hur övrigt arbete går imorgon, varför vi tyvärr inte kan säga något om det i skrivande stund. Om vi får reda på mer information kommer vi publicera det på fiber.ubbhult.net.

Årsmötet, då?

För de som undrar: Vi har i styrelsen haft att välja mellan två dåliga alternativ: Bryta mot rekommendationerna eller bryta mot stadgarna. Eftersom vi tycker det är viktigt att alla medlemmar känner att de tryggt kan gå på medlemsstämman har vi valt det senare och skjuter på den. I skrivande stund siktar vi på månadsskiftet oktober/november. Mer information kommer.
”Onlinemöte”, kanske någon utropar. Ja, det skulle man kunna ha, men det är i laglig mening mycket svårt att göra gällande med avseende på rösträtt och yttranderätt, varför vi har ansett det alternativet vara en alltför stor administrativ puckel att ta sig över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *