Gruppavtalet uppgraderas

I november kommer det bli möjligt för er som har gruppavtalet att avropa en uppgraderad version av tjänstepaketet, som bland annat innebär ett bredband på 250/100 Mbps. Men smakar det så kostar det; Månadskostnaden kommer höjas med hela en (1) krona! Denna lilla höjning kommer egentligen inte från Comhem, utan föreningen passar på att införa denna för att täcka för kostnader som uppkommer för just gruppavtalsanslutna, och det kommer införas vid årsskiftet vare sig man avropar det uppgraderade gruppavtalet eller inte. Mer information om gruppavtalet, och hur man som medlem går tillväga för att ta del av uppgraderingen, kommer i höst.

Andra nyheter

Arbetet med att registrera markavtalen verkar äntligen närma sig ett avslut. Några av er som äger mark över vilken fibernätet går, har fått påhälsning av Niklas från Bafob för uppdatering eller nyskrivning av avtalet. Vi hoppas kunna komma i mål med detta i september.

Ett annat äventyr som har varit en riktig långbänk, men som också verkar vara nära sin upplösning, är föreningens bidragsprocess. Nu har det också framkommit att det kommer finnas möjlighet att söka bidrag för utbyggnad av nätet, dvs när vi ansluter nya fastigheter. Detta är förstås bra för de som ska anslutas, men dåligt på det sättet att det försenar anslutningsarbetet eftersom det finns krav på upphandlingar och noggrann budget som ska godkännas innan entreprenaden får påbörjas, vilket också innebär ett större jobb för en styrelse som trodde den var i princip klar med tröga bidragsprocesser. Förhoppningsvis kan kommunen hjälpa till med sådana bidragsansökningar, men det kommer dröja innan vi får någon sådan process klar.

Ett svar på ”Gruppavtalet uppgraderas”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *