Mediaomvandlarna är utdelade

Inteno XG6846Nu har vi haft våra utlämningstillfällen och de som velat hoppa på gruppavtalet har kunnat göra det. Nu ska vi sätta ihop listor till IP-Only och Comhem, så att de kan förbereda driftsättningen. När det gäller svetsning av fiber är i princip allt klart, men några få punkter finns kvar att göra. Anslutningen av vårt nät till övriga världen går enligt plan och blir sannolikt klar innan månadens utgång.

Som de flesta vet går det inte att ansluta fibern till mediaomvandlaren på grund av ett felaktigt kontaktdon. IP-Only jobbar på en lösning och en ny kontakt eller en ”patchkabel” kommer att skickas ut till er medlemmar på något sätt.

Summa summarum ser det positivt ut och vårt nät kommer sannolikt stå färdigt för driftsättning lagom till oktober! Vad som kan stjälpa oss är att listorna med gruppatalsanslutna kommer till Comhem något sent, vilket gör att gruppavtalet inte blir redo förrän senare i oktober. Även IP-Only behöver tid för att mappa rätt fiber till rätt abonnent efter att de fått listorna. Vi vågar inte lova att ljuset kan tändas 1/10, men under oktober månad tror vi att det ska komma igång. I fallet att vi kan driftsätta nätet innan gruppavtalet går att aktivera kommer vi skicka ut information om hur de gruppavtalsanslutna ska göra för att få igång sin a tjänster i förtid.

Tänk också på att Ubbhult fiber är ett ungt nät, och med det kan barnsjukdomar uppstå under drifttagningen. Vis av andra föreningars erfarenhet måste vi bereda oss på att delar av nätet kommer få en fördröjd driftstart, men vi gör förstås allt vi kan för att undvika det. Också du kan hjälpa till! Montera din mediaomvandlare och kontrollera att fibern i anslutningsboxen är sammansvetsad med inomhusfibern. Var bara mycket försiktig och rör inget i anslutningsboxen!

Var alerta med att följa informationsflödet på hemsidan och läsa det noga. Har du frågor – kommentera eller mejla, så gör vi vårt bästa för att ta fram alla svar. Med gemensamma krafter avancerar vi mot ljuset i tun… fibern!

4 svar på ”Mediaomvandlarna är utdelade”

  1. Hej ! jag hade ju inte möjlighet att hämta mediaomvandlaren förra veckan. Men jag har ju haft kontakt med er och sagt att vi ska vara med på gruppavtalet . Ni ska ju ha styrelsemöte på måndag blir det i klubbhuset? Jag kan inte hämta själv min man Mats gren kommer hur är det med fullmakt ? hur gör vi? Anna-Karin Gren

    1. Ja, vi har precis fått lite ny info. Tyvärr inte de godaste av nyheter, då vi kommer tvingas försena driftstarten. Mer info kommer snart!

  2. hur anmäler man sig till gruppavtalet

    hälsningar jan lena

    tel 0768 344679

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *