Kontrollera din anslutningsbox!

AnslutningsboxSvetsningen av nätet har tagit lite längre tid och ännu återstår ca tre veckor innan nätet är färdigt. Likaså återstår att blåsa fiber på några få ställen. Vi håller just nu på att gå igenom Bynets listor för att se vad som återstår och skulle behöva hjälp från er medlemmar att kontrollera att inget missats eller protokollförts fel. Därför ber vi alla att göra följande kontroll av sin anslutningsbox (den som för de flesta sitter på utsidan av huset, se bild):

 • Om boxen är stängd
  – Vet du att den tidigare har varit öppen med en bit svart fiberkabel stickandes ut, så är allt i sin ordning!

  Svetsad fiber
  Så här ska det se ut i boxen när det är svetsat och klart. Om du öppnar boxen på detta vis, var mycket försiktig och rör inget i onödan!

  – Om du tror att den varit stängd hela tiden, öppna boxen och titta. Finns en svart och en vit fiberkabel däri (hopsvetsade) är allt i sin ordning! Finns inga fiberkablar i boxen, meddela styrelsen!

 • Om boxen är öppen
  Meddela styrelsen! Beskriv också huruvida det finns svart respektive vit fiberkabel i boxen.

Använd styrelsen(ersätt med snabel-a)ubbhult.net för att skriva till oss, eller ring någon av oss eller till din områdesansvarige. Se kontaktsidan för med information.

2 svar på ”Kontrollera din anslutningsbox!”

 1. Svart o vit kabel finns i boxen, innan för den vita skivan där fiber är uppsnurrad. Antar att kablarna är hopsvetsade. Kille var här o svetsade o senare kom en annan kille o kollade, så det borde vara ok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *