Dags att hämta ut mediaomvandlaren

MediaomvandlareKära medlem, vi går nu in på spurtvarvet för vårt fiberprojekt, och det har blivit dags för alla anslutna att hämta den mediaomvandlare, som ska anslutas till inomhusfibern. Mediaomvandlaren är den apparat som omvandlar ljussignalen i fibern till en elektrisk nätverkssignal (motsvarar ”modemet” i en ADSL-uppkoppling). Till mediaomvandlaren kopplar du sedan router och annan eventuell utrustning som tillhandahålls av den tjänsteleverantör du väljer. Varje medlem i föreningen måste själv hämta ut sin mediaomvandlare, eftersom utlämningen ska kvitteras. Det går också att hämta ut åt någon annan vid uppvisande av fullmakt (här finns en fullmakt man kan skriva ut och använda).

Man kan hämta sin mediaomvandlare vid följande tillfällen. För att någorlunda fördela er medlemmar på de olika tillfällena önskar vi att du i möjligaste mån kommer vid det tillfälle där ditt område står angivet. Om detta inte går får du naturligtvis komma på ett av de andra tillfällena. Observera att du ska ha betalt alla insatser och medlemsavgiften för att få ut din mediaomvandlare!

  • Lördag 5 sept kl 10-12 i Ubbhults IFs klubbhus (i samband med UIFs arbetsdag): Ubbhult-Kungsbacka, Kärrsgärde, Rydebacke, Sjödal
  • Onsdag 9 sept kl 18-20 i Bygdegården: Hultet, Hägnen, Flygsnäs, Kråkered
  • Söndag 13 sept kl 15-17 i Bygdegården: Gäddhult, Grusvägen, Jäxviken, Hästebacka

Observera att det är viktigt att alla måste hämtat ut sina mediaomvandlare innan vi kan gå vidare med driftsättning av fibernätet! Om du inte kan hämta din mediaomvandlare vid något av ovanstående tillfällen, kontakta oss i styrelsen så snart som möjligt.

Installera din mediaomvandlare

När du hämtat din mediaomvandlare ska du montera den. Anvisningar finns med i lådan, samt att det kommer finnas vägledning här på hemsidan. Stöter du på problem, så kontakta oss i styrelsen, så försöker vi lösa det med gemensamma krafter. VIKTIGT: Koppla inte mediaomvandlaren till vägguttaget! Nätet ska först testas och en påslagen mediaomvandlare stör testningen av din fiber!

Vill du ansluta dig till gruppavtalet?

I samband med utlämnandet av mediaomvandlare kommer vi också ta emot anmälan till att ta del i gruppavtalet för tjänster (dvs bredband, TV och telefoni). Vi har tecknat avtal med Comhem om ett paket med bredband 100/10 Mbps, 30 TV-kanaler och hemtelefon för en kostnad om 399 kr per månad med en bindningstid på tre år. Alla ingående tjänster är uppgraderingsbara mot en avgift. Gruppavtalet ger ett lägre pris än vad samma paket normalt kostar, men en förutsättning är att det är 50 eller fler i föreningen som ansluter sig till det. Du har alltså att välja ett av följande alternativ:

  1. Anslut dig till gruppavtalet med Comhem. Du finner detaljerad info här.
  2. Beställ själv tjänster från någon leverantör i vårt nät. Alternativ och priser finner du på Härryda stadsnäts hemsida.

Om du vill ansluta dig till gruppavtalet ska du kryssa i rutan för detta på det papper du skriver på när du hämtar ut din mediaomvandlare vid något av de tre tillfällena som anges ovan. Gruppavtalet måste sedan aktiveras av varje medlem för att det ska starta. Detta görs genom att ringa Comhem på 0775-17 17 20 när nätet kommit igång.

Vi ses!
Styrelsen

Ett svar på ”Dags att hämta ut mediaomvandlaren”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *