Sista datum för ansökan är 30/9

Möjligheten att ansöka om medlemskap kommer att vara öppen och tillgänglig till 30/9, varefter möjligheten stängs.

De som inte inkommer med sina ansökningar före 30/9 kommer inte att räknas in bland de som solidariskt ska dela den kostnad vi medlemmar delar. Vår samarbetspartner, ByNet, får underlaget från oss 1/10, varefter de gör sista handpåläggningen i sitt projekteringsarbete.

Om någon eventuellt i efterhand kommer på att det skulle vara bra att bli medlem, får den anslutande kontakta styrelsen för begäran om medlemskap och eventuellt få hjälp att begära in offert på kostnaden UTÖVER medlemskapet och anslutningskostnaden som blir aktuell i sådana fall. Varje sådant eventuellt fall får alltså särbehandlas och kommer sannolikt att bli dyrt.

2 svar på ”Sista datum för ansökan är 30/9”

  1. ”Planerat standardpaket” står det under medlemsansökan. Kommer föreningen låsas till ett standardpaket eller får var och en själva välja vilken typ av paket/hastighet vi vill ha? Jag vill då inte ha strypt u/l till 10 mbit utan vill ha 100/100 och betalar gärna för det också.

    1. Som en del av vårt (föreningen och alla medlemmar) åtagande gäller ett ”planerat standardpaket” som en _bas_ som samtliga medlemmar kommer att erbjudas från Telia, ByNet’s ”partner” i detta standardpaket. Som priset antyder, är detta ett bra erbjudande om man jämför med vad priset blev om varje medlem går ut och shoppar ihop egna paketlösningar – vilket det sannolikt handlar om i de flesta fall.
      Det faktum att standardpaketet utgör en gemensam bas, lämnar utrymme i Telias tjänste- och produkt-utbud till egna lösningar, komponerade efter hand. Jag vet inte om Telia har 100/100 som ett valbart tillägg till standardpaketet eller inte men vet att de nämnt att vi kan ”få” 1 Gb från dag 1 om inte 100/10 skulle vara tillräckligt. Om den uppgiften gäller synkront eller exempelvis 1 Gb/100 Mb vet jag inte.

      Vi får undersöka vidare.
      Det är viktigt här att poängtera att det inte är föreningens sak att komponera standardpaketet. Det är uppgifter vi fått från ByNet och Telia och föreningens uppgift bör inte vara att komponera paketeringen av tjänster från Telia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *