Åtgärdat: Avbrott Hägnen

2019-12-22 19.30: Transtema är klara. En stor eloge till de tappra som jobbat från tidig morgon till sen kväll i helgen!

2019-12-22 17.00: All svetsning bör vara klar kl 20. Om du som varit drabbad inte kan ansluta via din fiber då, ska du starta om både mediaomvandlare och router. Fungerar det fortfarande inte, så felanmäl både till din tjänsteleverantör och till support(ersätt med snabel-a)ubbhult.net.

2019-12-22 11.30: Just nu svetsas sista brottet, vilket innebär att varje färdig svets tänder upp en anslutning. Hastigheten är ungefär 20 anslutningar i timmen, vilket ger att alla ska ha uppkoppling inom 6 timmar, såvida inga fler överraskningar väntar.

2019-12-21 13.00: Skadan konstaterades kräva över 400 svetsningar, vilket man jobbar med sedan i morse. Tyvärr är det ett tidskrävande arbete och nuvarande prognos är klart söndag kväll.

2019-12-20 21.00: Först trodde vi arbetet kunde vara klart under dagen, men skadorna visade sig vara mer omfattande än man trott och arbetet kommer fortsätta över helgen. Även abonnenter på andra sidan sjön, som får matning via Hägnen, är drabbade.

2019-12-20 11.00: Efter att det blivit en skada på fiberkabeln när en markägare utförde ett grävarbete igår, lagas den idag av Transtema. En stamledning måste bytas, vilket gör att hela Hägnen just nu är utan fiber. Arbetet beräknas vara klart under dagen.

4 svar på ”Åtgärdat: Avbrott Hägnen”

 1. Avbrott i hägnen gäller även i mörtsjöos
  Blir det åtgärdat idag?
  Verkar ta lång tid
  Gick inte att anmäla hos Comhem

  1. Ja, tyvärr verkar det ta tid. Vi försöker rapportera löpande.
   Du kan alltid felanmäla till tjänsteleverantören, dvs Comhem! Vad säger de till dig när du försöker felanmäla?

 2. Finns det någon prognos? Mörtsjöos och några ställen till är också nedsläcka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *