Sammanfattning av den extra stämman

Det var stor uppslutning i torsdags med ca 50% av medlemmerna representerade på stämman. Kostnaden för grävningen har blivit betydligt dyrare än den första prognosen och stämman syftade till att ge styrelsen riktlinjer för hur vi ska gå vidare. På de informationsmöten som hållits nyligen har ytterligare information om läget presenterats. Förutom grävkostnaden är det även ett problem att föreningen måste ligga ute med mycket pengar eftersom det tar tid att få ut det bidrag vi har blivit beviljade och de momsavdrag vi kommer att få göra.

Nuvarande prognos för den totala kostnaden är ca 21 000, med en möjlighet att det blir ca 18 000 om föreningen blir beviljad bidrag i det nya bidragsprogrammet, vilket vi får besked om tidigast i maj. Denna prognos bör vara mycket säkrare nu när snart hälften av grävarbetet är gjort.

Stämman beslutade med stor majoritet enligt styrelsens förslag. Styrelsen fick även mandat att använda sig av de finansieringsmetoder som föreslagits om så skulle behövas.

Om det blir ett överskott kvar när projektet är klart och alla bidrag har kommit in så får en kommande föreningsstämma besluta om hur överskottet ska återbetalas till medlemmerna. Ett alternativ är att en del fonderas för att finansiera underhållet av nätet.

Protokollet från stämman kommer att göras tillgängligt för medlemmarna när det är justerat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *