Intensiv period för styrelsen

Styrelsen har en intensiv period nu med möten i princip varje vecka. Denna vecka startade med ett (alltför!) långt styrelsemöte under måndagskvällen.

En av punkterna på dagordningen var vår upphandling av kommunikationsoperatör, så kallad KO. Vi har fått in tre offerter som styrelsen med hjälp av Teknikgruppen skall ta ställning till inom det närmaste. Det tillfälliga grävstoppet dryftades naturligtvis, och följdfrågorna kring det.

Ekonomi och allehanda dokumentation av projektet är också stora och arbetskrävande insatser som krävs. Kostnader skall följas upp, kalkyler skall uppdateras, likviditetsplan skall till och så vidare.

När det gäller ekonomi så är det stora belopp i omlopp nu så vi vill återigen påpeka hur viktigt det är att alla medlemmar är i fas med sina inbetalningar!

Rent konkret så arbetar vi vidare med att få till ideella insatser för att kunna påbörja inmätning av nedgrävd slang, vi måste komma igång med provtryckning av slangarna (för att se så att vi inte har klämskador, då går det inte att blåsa fiber), samt sist men inte minst så fortsätter förberedelserna för att kunna få ut sjökabeln. Det sistnämnda hoppas vi kunna få till nu under tidig höst! 

Med tanke på den intensiva fas vi befinner oss i nu, och att mycket pekar på att den ursprungliga kalkylen inte ser ut att hålla, så kommer det att bli tre medlemsmöten i slutet av augusti. Vi återkommer med tid o plats så fort lokalfrågan är bokad!

styrelsemote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *