Medlemshjälp

Hej alla fibermedlemmar!
Tack för all respons från förra förfrågan. Vi har fått mängder med erbjudanden om att låna släpkärror och få fötter till våra kopplingsskåp tog inte många minuter. Så är det när man är många!
Här finns fler uppgifter:
  • Vid vårt lager nere på Interiörhusets stora plan, börjar det bli en hel del skräp nu. Jag har en pigg pensionär som erbjudit sig att hjälpa, men han behöver en arbetskamrat. Det handlar om att köra en eller två släpkärror till tippen med tomma kabeltrummor och en massa överblivna plaststumpar. Vi behöver även mäta upp och märka en massa slangslingor som ligger osorterat där.
  • Vi måste mäta in vårt nät, ett arbete som vi redan borde ha börjat med. En tjänst man kan köpa, eller göra ideellt. Då schaktkostnaden är dyr i Ubbhult, vill vi göra detta med medlemsinsatser, allt för att hålla nere priset. Första utmaningen är att få tag på en riktig apparat som kan mäta in koordinaterna tillräckligt noga, det räcker inte med en iphone. Vi är 350 medlemmar som har släkt, arbetskamrater och vänner. Det ger ett kontaktnät på kanske 20 000 personer. Någon känner någon som är utsättare, jobbar på stort entreprenadbolag, uthyrningsfirma eller dylikt? Det är i alla fall vår förhoppning. Detta arbete behöver göras minst var fjortonde dag, spåren efter maskinerna försvinner ganska snabbt på många platser. Har vi möjlighet att låna inmätningsutrustning? Har vi personer som hinner med att göra jobbet?
  • Sjökabel är också en tjänst man kan köpa men vi planerar att göra det själva. Vi har inventerat alla aktuella stränder, i nuläget var det väl bara ett ställe med lite frågetecken om landkabeln verkligen kommer dit där det är ritat. Några ingenjörer funderar på hur de skall bygga om skogskärran så att vi kommer fram med kabeltrumman. Vi andra fortsätter att samla 5-litersdunkar. På Grusvägen är Birgit Zabel insamlingskoordinator och längs med drumlinen lämnar vi in dunkar till Lena Heybroek på sadelmakeriet (gamla snickeriet)!
Hör av er!
Tack på förhand!
Med vänlig hälsning
Markus Otterloo
Samordnare Ubbhults Fiber
Mobil 0702 612051
Markus.Otterloo(at)ubbhult.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *