Bredband via fiber beräknas till hösten (utan något ekonomiskt stöd!)

Bredband via fiber beräknas till hösten

Uppvidinge 2011-07-05 | Uppdaterad 2011-07-05

Nu har bredbandsutbyggnaden i Uppvidinge kommit till Lindshammar. Genom ett samarbete med Vetlanda kommun blir det utbyggnad av ett fibernät i höst.

It-bolaget Uppcom har tecknat ett samarbetsavtal med Vetlanda Energi och Teknik AB (Vetab) som ska leda till att Lindshammarborna ska kunna ansluta sig till det planerade fibernätet. För de boende innebär det möjligheter till bredband via fiber med internet, uppkoppling av telefon och tv-anslutning.
Vetab har tillsammans med byalag norr om Lindshammar påbörjat ett arbete med framdragning av fiber. Det görs i samband med att EON vädersäkrar området och gräver ned kablar fram till ställverket i Lindshammar. I den del som ligger i Uppvidinge kommun kommer arbetet att påbörjas i augusti och beräknas vara klart under hösten.
Uppcom kommer att ersätta Vetab för kostnaden för stamfiber fram till Lindshammar och den del som ligger i Uppvidinge kommun kommer att ägas av Uppcom. Samarbetet är ännu i ett inledande skede, och bolagen kommer också att samarbeta med eventuella byalag och andra för att skapa lösningar.
Några statliga pengar eller annat ekonomiskt stöd till projektet finns inte, men man räknar med att genomföra det genom att byalag bidrar med praktiskt arbete men det förutsätter också att det blir en hög anslutningsgrad för att fibernätet ska gå vidare från Lindshammar.

http://www.smp.se/nyheter/uppvidinge/bredband-via-fiber-beraknas-till-hosten%282846867%29.gm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *