Nya anslutningar projekteras

PuzzlingSedan vi tog fibernätet i drift har det inkommit ett antal intresseanmälningar. Vi räknar med att det kommer fortsätta göra det då och då, och vi tänker oss att bygga ut vårt nät med jämna mellanrum när tillräckligt många intresserade anmält sig. Just nu väntar vi sedan två månader på att vår projektör Bynet ska återkomma efter att vi lämnat projekteringsunderlag för dussinet fastigheter som uttryckt intresse för att ansluta sig. De som det gäller har fått information om detta.

Så snart vi fått projekteringen kommer vi sätta igång med det praktiska så snabbt det går. Det handlar om att gräva schakt och lägga ner fiberslang, därefter blåsa fiber i slangen, och sedan svetsa i alla skåp hela vägen till nodrummet. Det är svårt för oss att få tag i entreprenörer, men vi gör så gott vi kan för att våra nya medlemmar inte ska behöva vänta. De nya anslutningar som ligger i etapp två har vi möjlighet att få bidrag för, och därför är det viktigt att använda upphandlad entreprenör för schaktningen här — Det regleras i bidragsreglerna.

6 svar på ”Nya anslutningar projekteras”

 1. Hej Christian.
  Vill veta om ni har fått fram något datum på när de kommer igång med gräva ned fiber på Vikaliden.

  Med vänlig hälsning, Robert Bjälkefors

  1. Hej!
   Vi har fortfarande problem med att få projekteringen i hamn, då vår projektör har mycket att göra och det visade sig finnas brister i dokumentationen som måste åtgärdas. Detta ligger i vägen för att ta nästa steg, vilket är att ge kostnadsförslag och kontraktera entreprenörer. Vi ligger på för att få projekteringen levererad och återkommer så snart vi vet mer!

 2. Hej Christian.
  Hur går det med oss som önskar fiber från er.
  Har varit inne och kikat men ser inga uppdatering på hemsida.
  Har du fått något datum på när de kan börja gräva på vikaliden?

  Mvh
  Robban

  1. Ledsen att projekteringen har gått trögt! Mejl med med information och kallelse till informationmöte är på gång ut nu i dagarna. I första hand gäller det att tillsammans komma fram till vilket anslutningsalternativ som är det bästa, samt fastställa kostnadsuppskattningar för var och en av anslutningarna. Sedan sätter vi spaden i marken så fort det går.

 3. Det är flera som bor utefter HAllåsvägen som gärna vill ha fiber.
  Finns det någon möjlighet att ordna det via Ubbhult fiber?

  1. Om jag förstår rätt så är det Hallåsvägen på ”andra” sidan Oxsjön från Ubbhult sett. Det är tyvärr inte inom vårt upptagningsområde. Vill du ändå att styrelsen behandlar frågan rekommenderar jag att lägga en intresseanmälan via formuläret på förstasidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *