Koppla in era Mediakonverterare och slå på strömmen

För att vi ska kunna se hur många fungerande anslutningar vi har från medlemmar till nodrummet så är det viktigt att alla installerar sina mediakonverterare och slår på strömmen. Strömmen till mediakonvertern ska alltså lämnas påslagen efter att ni sett att WAN lampan tänds.

Det är även bra om ni följer instruktionen Testa er anslutning och meddela oss om ni har felaktig anslutningsadress. Står det fel adress, finns en risk att det är felkopplat i nodrummet. Skicka ett mejl till support(ersätt med snabel-a)ubbhult.net och fortsätt inte med registreringen.

 

5 svar på ”Koppla in era Mediakonverterare och slå på strömmen”

  1. Testat och klart. Korrekt adress noterad.
    ComHem-paket beställt.
    Allt enligt plan så här långt.

    1. Testat o klart. Allt lyser som det skall, väntar nu på nästa steg mitten av november 🙂

  2. För intresserade som inte har beställt Com Hem paketet.
    Beställde TV från bredbandsbolaget i onsdags kväll på fredagen kom boxen, snabbt marscherat.
    Boxen kopplades in och allt fungerade direkt som det skall. Vi har alltså sett på fiber TV sedan i fredags.
    Beställde också bredband från Bahnhof därifrån har jag dock inte fått klartecken än.

  3. Jag har hjälpt ett par personer att installera fiberboxar, m.m. som har skaffat fiber investering för framtiden, alternativt som möjlighet till fast telefon när Telia kommer och tar bort kopparnätet.
    Behöver man låta fiberomvandlaren sitta påslagen efter att man har testat att anslutningen fungerar, då personerna inte har planer på att skaffa något abonnemang genom fibern för tillfället?
    Hu är det med övrig registreringsprocess (den på portal.ip-only.se) i deras fall behöver man göra det också eller vad gäller?

    1. Låt mediaomvandlaren sitta i påslagen till vidare, tills vi stämt av färdigt med IP-Only! Registrering på IP-Onlys portal tror jag bara behövs om man ska beställa tjänster via portalen. Vi har inte fått information om att man måste registrera sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *